25
Eyl
MEME DİKLEŞTİRME (MASTOPEKSİ)
Çeşitli nedenlerden dolayı büyük memelerin sarkık olma olasılığı daha fazlayken, bazen de emzirme, hamilelik gibi nedenlerden dolayı küçük memeler de dik ve dolgun görünümlerini yitirerek sarkık bir görünüme sahip olabilirler. Sarkmış olan meme dokusunun meme küçültülmeden yapılması meme dikleştirme ameliyatıyla mümkündür. Bu…
devamını oku
03
Eki
Tiroid kanseri teşhisi konduktan sonra, hücresel büyümeyi kontrol altına almak ve kanserin yayılmasını önlemek için hemen bir tedavi planı başlatılmalıdır.
Tiroid kanseri çeken her birey için spesifik tedavi genellikle tiroid kanseri türüne ve kanser evresine bağlıdır. Papiller ve folliküler karsinomlar genellikle nispeten iyi bir prognoz…
devamını oku
06
Ağu
Kabakulak Hastalığı Tedavisi
Kabakulak kabakulak virüsünün neden olduğu bir viral hastalıktır. Ateş, baş ağrısı, vücut ağrısı ve kas ağrısı, yorgunluk ve iştah kaybına neden olur. Bunların ardından parotid tükürük bezlerinin şişmesi, hemen kulağın önünde. Bu bir veya iki tarafta olabilir. Şişkinlik bir haftadan 10 güne…
devamını oku
04
Ağu
Göz Tembelliği Nasıl Tedavi Edilir ?
Tembel bir gözün veya ambliyopinin mümkün olan en kısa sürede algılanması ve tedavi edilmesi önemlidir, tercihen bir çocuk altı yaşından önce. “Kötü” gözdeki normal görme geri getirilecekse tedavi önemlidir. Durum tedavi edilmediğinde zayıf gözdeki merkezi görme hiçbir zaman tam…
devamını oku
25
Eyl
MEME KÜÇÜLTME (REDÜKSİYON MAMOPLASTİ)
Göğüslerin aşırı büyüklüğü ciddi sağlık sorunlarına yol açmakla beraber kadınlar için estetik bir sorun halline gelebilir.Redüksiyon Mamoplasti gereğinden fazla büyük olan memenin cerrahi olarak küçültülmesine denir.Genç kadınlarda meme büyüklüğü görülebilir. Bu durum yapısal ve fibrokistik durumlara bağlı oluşabilir. Kadınlarda yumurtalıklarda görülen…
devamını oku
02
Ağu
Diş Çürüğü Nedenleri
Diş çürüğünün en yaygın nedenlerinden biri, dişlerde diş plaklarının oluşmasıdır. Diş çürüğü, plakta bulunan bakteriler tarafından üretilen asitlerin diş yüzeyinin aşınmasına neden olduğunda sıklıkla gelişir.
Bir dişin parçaları
İç hamur dişin yumuşak merkezini oluşturur ve dişin sinirleri ve kan damarlarını içerir
Dentin adı verilen kemik…
devamını oku
20
Eyl
İdrar Sistemi
Böbrekler, atıkları ve aşırı sıvıları vücuttan atmak ve idrarı oluşturmak için kanı filtrelemektedir. Bu, üreterler vasıtasıyla idrar torbasına gider.
İdrar torbası idrarı vücudun üretra üzerinden geçene kadar depolar.
Böbrekler içinde glomerül adı verilen yaklaşık bir milyon küçük filtreleme birimi bulunmaktadır. Filtrasyon sürecine girmek için kan,…
devamını oku
08
Ağu
Şaşılık Tedavisi
Şaşılık tedavisi, hastanın yaşadığı spesifik belirti ve semptomlara bağlıdır. Yaşam kalitesini etkilediği için uygun bir tedavi yöntemi ile birlikte kontrol altına alınabilir.
Gözlük veya Kontakt Lensler
Şaşılık olan hastalarda, özellikle elzem olanlarda, gözlük veya kontakt lenslerle düzeltilebilen, bir durumdur.
Düzeltici mercekler, gözlerin daha az çaba harcayarak…
devamını oku
14
Ağu
Romatizma Nasıl Tedavi Edilir ?
Romatizmal rahatsızlıklar altında sınıflandırılan çeşitli formlar ve koşullar bulunduğu için, tedavileri de doğada çeşitlilik göstermektedir.
Romatizma, hem inflamatuar hem de inflamatuar olmayan ağrı ve artrit sendromlarını içeren gevşek bir öz geçmiş terimidir.
Enflamatuar romatizma çeşitleri (romatizmal hastalıklar olarak adlandırılır) içinde, eklemleri ve…
devamını oku
11
Ağu
Prostat Belirtileri
Prostat bezi erkeklerde idrar torbasının altında ve rektumun önündeki küçük bir bezdir. Bez, idrarını mesaneden penis vasıtasıyla vücudun dışına taşır üretra üst ucunu çevreler. Bezin büyüklüğü yaşa göre değişebilir.
Prostat, sperm ile karışan ve spermi taşıyan ortam olan sperm üreten kalın, sütlü bir sıvı…
devamını oku
Yorum Yapın